Tandcenter i Umeå

Den nyetablerade kliniken Tandcenter i Umeå som invigdes i mitten på maj i år satsar på både specialisttandvård och allmäntandvård.
När tandläkarna Cardo och Carlen Toma började planera för en helt ny klinik på Ålidhem i Umeå var tillgång till heltäckande och snabb service en förutsättning vid val av samarbetspartner.
Cardo Toma: ’’Vi valde TS Dental/Svensk Dentalservice i Vännäs. De finns nära och kan oftast komma samma dag. De var också med från första början och deltog på byggmöten, ritade in specifik dentalutrustning, instruerade hantverkare och levererade all utrustning.’’
Tandcenter är den enda privata tandläkarpraktiken i Umeå som har en Panorama CBCT-röntgen med kefalostat och har knutit till sig specialisttandläkare för implantat, kirurgi och ortodontibehandlingar. Just nu testar man Carestream scanner för digitala avtryck. Tanken är att kunna erbjuda all sorts tandvård utan att behöva remittera vidare.
Hela kliniken är utrustad med det senaste inom dental utrustning: UnicLine S behandlingsenheter, anpassad operationsbelysning och ergonomiska stolar för en optimal arbetsmiljö. Alla instrument kommer från NSK. Sterilen är planerad för ett smidigt arbetsflöde med bl.a autoklav från Melag och iCare+.
Cardo Toma: ’’Samarbetet med TS/SDS fungerar mycket bra, vi litar på att de fixar allt och vi har även planer på att utöka i framtiden.’’