Tandvårdsakademin i Ystad

Tandvårdsakademin i Ystad valde Svensk Dentalservice avtal med Praktikertjänst när de utökade sin verksamhet och flyttade till helt nya lokaler i augusti. De jobbar med både allmäntandvård och specialisttandvård och tar även emot remisser för panoramaröntgen, CBCT, implantat och kirurgi.
Kliniken har sju behandlingsrum och i stort sett all utrustning är ny. Man har även en föreläsningsavdelning. SDS har levererat och installerat Heka UnicLine S unitar, Carestream 2200 intraoral röntgen, Carestreamsensorer, Carestream CBCT 8100 3D, ny kompressor och suganläggning samt iCare+.
Lokalerna anpassades efter SDS anvisningar. Kjell Gannby skötte den tekniska konsultationen för all dentalutrustning, kontakten med radiolog och strålskyddsfysiker förmedlades via Röntgenutbildarna och Boneprox.
Madeleine Christiansen Anderberg jobbar som kliniksamordnare och tandsköterska:
’’Vi valde Svensk Dentalservice främst på grund av deras goda rykte och för att deras produkter är kända för både hög kvalitet och säker funktion. Vi hade bestämt oss för UnicLine S som vi visste är en av marknadens bästa unitar och vi är väldigt nöjda med dem. SDS avtal med Praktikertjänst gav oss desutom både bra priser och fördelaktiga villkor.’’
’’Vår CBCT är den enda i sydöstra Skåne och tandläkare i regionen remitterar patienter till oss. Radiologen som tolkar bilderna lovordar dessutom Carestreams CBCT-bildernas höga kvalitet och skärpa.’’