Askersundstandläkarna

I december förra året flyttade Askersundstandäkarna in i sina nya lokaler i en helrenoverad gammal smedja. Sterilen är centralt placerad i de ljusa och fräscha lokalerna.
Jan Funke från Svensk Dentalservice planerade sterilen tillsammans med personalen och anpassade ergonomin till Linnéa Einarsson som är sterilansvarig på kliniken.
– Placeringen centralt i lokalerna har effektiviserat arbetet. Sterilen är hjärtat i kliniken som allt annat är beroende av, säger Hanna Arvidsson, tandsköterska.
Sterilen är inredd med Climo skåp och bänkar och har en arbetsö, med genomgående överskåp, som avgränsning mot resten av lokalen. Rummets utformning med en sida för kontaminerat material och en sida för rent ger ett smidigt arbetsflöde.
Jan sköter service och kontroller av utrustning i klinken. I samband med flytten installerades även fyra nya UnicLine S. Tidigare har han även levererat klinikens intraorala röntgen och OPG-röntgen.
– Vi har jobbat med Jan i många år. Han kan rycka ut vid akuta fel men mycket kan skötas över telefon. Det är enkelt att bolla problemen med honom och han kan snabbt och smidigt guida oss att själva åtgärda felen, avslutar Hanna.